Domowa zupa pomidorowa

Co kupić?

  • 2 l bulionu (polecam z rosołu z dnia poprzedniego)
  • 700 ml domowego przecieru pomidorowego lub 500 ml kupnej passaty pomidorowej
  • 200 ml kwaśnej śmietany 18% lub 12%
  • 200 g ugotowanego białego ryżu
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Jak przygotować?

  1. Zagotuj bulion/rosół (przeczytaj, jak przygotować). Dodaj przecier i wymieszaj.
  2. Odlej odrobinę zupy do miseczki i dodaj do niej śmietanę. Następnie zawartość miseczki wlej do zupy i pomieszaj. W ten sposób zapobiegniesz zwarzeniu się śmietany.
  3. Ponownie zagotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z ugotowanym ryżem i natką pietruszki.

Add a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *